U sv.Jana v Chřešťovicích se to hemžilo hasiči

20.04.2015 20:58

Naštěstí kostel ani přilehlé okolí nehořelo, ale posloužilo hasičům jako dobré místo pro jejich  cvičení, kdyby taková  situace někdy v budoucnu nastala.

Takzvané Námětové cvičení proběhlo v sobotu 18.4. u kostela sv.Jana Křtitele nad řekou Vltavou. 

Asi tak kolem jedné hodiny odpoledne byl Hasičským záchranným sborem Jihočeského kraje vyhlášen poplach pro jednotky dobrovolných hasičů místního okrsku. Týkalo se to dobrovolných hasičů z Albrechtic nad Vltavou, Údraže, Jehnědna, Kluk a samozřejmě Chřešťovic.

Cvičení probíhalo následovně: Po obdržení varovné sms se hasiči co nejrychleji museli dostavit ke svým hasičským základnám. Společně pak vyrazili k místu kde byl nahlášen poplach. Za zvuku sirén se hasičské jednotky dostavily na místo určení zhruba do dvaceti minut. 

U kostela si hasiči v krátkosti zopakovali některé důležité informace a pokyny. Pak hasiči rozbalili hadice, napojili je na stříkačky a snažili se dostat vodu z řeky Vltavy i přes strmý terén ke kostelu. Menším potížím se hasiči sice nevyhnuli, ale nakonec se jim vodu podařilo dotlačit až před samotný kostel. Cvičení tedy mohlo být úspěšně zakončeno. Ten kdo nechvátal domů se mohl ještě zastavit u místní hasičské zbrojnice na malé občerstvení.

 

15.6.1973